Promenadeconcert 2018

Met dit Promenadeconcert sloten we ons 150-jarig jubileumjaar af. Solisten waren dit jaar Fanny Van Coninckxloey op harp en Rudy Fonteyne op trombone. Omwille van de herdenking van 100 jaar einde eerste wereldoorlog werd het nummer Et in Terra Pax van Jan Van der Roost hernomen waarin Raymond De Bruyne, onze vaste presentator, een vertaling van het oorlogsgedicht ‘Sonnet’ van Charles Hamilton Sorley bracht.

 Promenadeconcert 2018

 

Lees meer: Promenadeconcert 2018

Promenadeconcert 2016

 

Zoals elk jaar stond 11 november, de jaarlijkse hoogmis van de Scheldezonen, steevast op onze agenda.
Het programma was weerom zeer gevarieerd, ditmaal met een première van de Belgische componist Stef Minnebo. Les Ailes Rouges de la Guerre werd bovendien meesterlijk vertolkt door Wim Smets, zelf vroeger klarinettist bij de concertband. Zulke samenwerkingen tonen dat we toch aardig wat talent in ons midden hebben.
Equus bleef nog lang nazinderen. Onwaarschijnlijk veel repetitietijd en geduld zal hier aan voorafgegaan zijn om dit stuk ritmisch en technisch juist te krijgen. Het resultaat was verbluffend. Een dikke pluim voor de dirigent en alle muzikanten. Hopelijk krijgen we dit werk in de toekomst nog eens te horen.
Game of Thrones was zeker herkenbaar voor zij die de serie volgen. Ongetwijfeld werden zij helemaal ondergedompeld in de actievolle muziek.
 
Patrick G.
 
MVI 0423.00 34 32 02.Still009 2

Lees meer: Promenadeconcert 2016